05/03/2020 - Bruce Dickinson "What Does This Button Do" - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 05/03/2020 - Bruce Dickinson "What Does This Button Do" - Warszawa

Post autor: erosinho »

mic7 pisze: pt mar 06, 2020 2:14 pm
sajki pisze: pt mar 06, 2020 2:03 pm A co powiedział o nowej płycie studyjnej?
cezi pisze: pt mar 06, 2020 10:05 am A jak to w ogóle frekwencyjnie wyglądało?

Podłączam się do pytań kolegów.
Krzesełek nie liczyłem :-) ale myślę że tak z 700-800 głów mogło być :D
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

No i Bruce fantastycznie pariodował Nicko ;-)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Też odniosłem wrażenie że Bruce używał trochę prostszego, zrozumiałego też dla nie-Brytyjczyków języka (przykładowo: często używał zrozumiałych dla wszystkich słów typu "things" czy... "fuck"). Ładnie też się wysławiał, nie bełgotał jak typowy Angol, dla mnie np. 99% przekazu zrozumiałe, a biegle nie mówię. Jakby do nas mówił jak typowy Anglik do Anglika to zrozumienie jego przekazu by gwałtownie spadło.
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

Dobre było, gdy perkusistę udawał xD
prodiża kabel wskazał mi drogę
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Wrzuciłem swoje nagrania dla ciekawych ;)

Tears of the dragon https://www.youtube.com/watch?v=2P9Dt2Qtkyg
Alexander the great https://www.youtube.com/watch?v=_4QJ38Kmnn4
Taking the queen https://www.youtube.com/watch?v=KzOgGC5723U
Trumpets of jericho https://www.youtube.com/watch?v=a14_pVLTjT0
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

erosinho pisze: pt mar 06, 2020 6:42 pm No i Bruce fantastycznie pariodował Nicko ;-)
Nico mistrz XD
I ten palec na nos :D
"its not fucking normal"
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Z czystej ciekawości: czy kończąc spotkanie Brus odniósł się jakoś do gigu IM na Narodowym, np. "see you in 4 months" lub coś takiego?
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Właśnie nie. Jakiś widz za mną napisał mu nawet na kartce by pamiętał że się krzyczy Warszawa a nie Warsaw (w 2008 rzeczywiście krzyczał Warszawa a potem chyba zapomniał w 2011). Ale ostatecznie o tym nie wspomniał.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Zakkahletz pisze: sob mar 07, 2020 7:38 pm Z czystej ciekawości: czy kończąc spotkanie Brus odniósł się jakoś do gigu IM na Narodowym, np. "see you in 4 months" lub coś takiego?
Nie
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Zakkahletz pisze: sob mar 07, 2020 7:38 pm Z czystej ciekawości: czy kończąc spotkanie Brus odniósł się jakoś do gigu IM na Narodowym, np. "see you in 4 months" lub coś takiego?
Masz w materiale z Tears. Zaspiewal i uciekl ze sceny :P
mrfox
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: mrfox »

erosinho pisze: pt mar 06, 2020 6:42 pm No i Bruce fantastycznie pariodował Nicko ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=KRV0HggY-2g
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Wróciłem do domu, to mogę coś więcej napisać.
Spotkanie ogólnie bardzo mi się podobało. Mogłoby jedynie odbywać się gdzieś bliżej centrum. Na miejscu byliśmy z kumplem dobre 45 minut przed czasem. Czekało mnie tuż po wejściu lekkie rozczarowanie, gdyż liczyłem na jakiś bogatszy asortyment merchu, np. piwo Trooper. No, ale nie po piwo tam pojechaliśmy. Wiedząc o możliwości zadawania pytań, udaliśmy się do wyznaczonego stolika. Jak już wcześniej wspomniałem, pozwoliłem sobie na 3 pytania:
1. Ulubione muzeum/wystawa związana z historią lotnictwa. (co wynika z mojej pasji do historii, byłem w paru muzeach, również w UK, i byłem po prostu ciekaw jego opinii)
2. Prośba o zaprezentowanie technik wokalnych na przykładzie Taking the Queen. - nie ukrywam, że tu przyświecał mi głównie cel, aby w sprytny sposób przekonać Bruce'a do zaśpiewania czegoś mniej znanego, a że bardzo lubię ten utwór z jego solowej twórczości, wydawał mi się też ciekawy pod względem wokalnym, stąd taki wybór
3. Prośba o Alexandra ;) (z powodu, iż moje pytania trafiły na koniec, została przeczytana jako druga, albo trzecia taka prośba, więc też ze zrozumiałych powodów została odrzucona :P )
Tweener pisze:Ktoś ciekawe pytanie zadał o współpracę z Wargaming (Bruce nagrał kilka materiałów historycznych do gry World of Warplanes), ale jeśli dobrze zrozumiałem to powiedział coś tam jedynie, że był pod wrażeniem modeli samolotów w grze.
Było to właśnie pytanie od mojego kumpla. :) Z tego co ja usłyszałem i zrozumiałem to Bruce trochę źle je zrozumiał (kumpel nie doprecyzował chyba wystarczająco) i zaczął nawiązywać do gier figurkowych - bitewniaków.

Co do formy samego Dickinsona - jeśli mam być szczery, spodziewałem się że wyda mi się starszy, "posunięty w latach", a tymczasem odnosiłem wrażenie, że tryskał energią i humorem. Ja też zwróciłem uwagę na być może lekko prostszy język, jakim się posługiwał, ale to tylko pozytywnie o nim świadczy.
Bardzo przyjemnie się go słuchało, choć faktycznie gdy zna się biografię Bruce'a to też niektóre momenty aż tak nie zaskakują. Choć historia z samolotem i Nicko opowiedziana na żywo brzmiała obłędnie :lol: Mam tylko wrażenie, że w paru przypadkach Bruce podkolorował, lub nawet celowo przeinaczał fakty, aby opowiastki nabrały rumieńców (np. opowieść o Jozefie w Polsce, czy podróż z wypchaną gęsią na dachu i dawanie dragów kierowcy...) , ale może to tylko wrażenie. Niemniej jednak, super miły był fakt, że wplótł w opowieść fragmenty o Polsce ;)
Po przerwie byłem w szoku, gdy się okazało, że wszystkie moje 3 pytania (+pytanie od mojego kumpla) znalazły się wśród tych odczytanych ze sceny. Przyznam, że zastanawialiśmy się potem, czy tych pytań było tak mało i czytał po prostu wszystkie, czy ktoś mu je jednak filtrował. Ewidentnie ktoś mu je poukładał, żeby te "śpiewające" dać na koniec. Gdy czytam Wasze wypowiedzi to rozumiem ze najwyraźniej obaj mieliśmy farta.
Nie mam wątpliwości, ze Dickinson sprawdza się w takiej formule, choć nie wiem czy chciałbym drugi raz uczestniczyć w spotkaniu, może musiałoby jakoś inaczej wyglądać. Ten jeden raz sprawia, że jestem ukontentowany :) Szkoda trochę, że na końcu nie wyszedł do nas, gdy czekaliśmy, ale w zasadzie spodziewałem się tego i nie dziwiło mnie to też ani trochę. Na pewno podsumowując stwierdzam, że było warto. Zwłaszcza dla tego fragmentu Tears of the Dragon na koniec, bo brzmiał prze-potężnie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

remi pisze: sob mar 07, 2020 8:12 pm Właśnie nie. Jakiś widz za mną napisał mu nawet na kartce by pamiętał że się krzyczy Warszawa a nie Warsaw (w 2008 rzeczywiście krzyczał Warszawa a potem chyba zapomniał w 2011). Ale ostatecznie o tym nie wspomniał.
W 2008 krzyczal po prostu "Polska". ;) "Scream for me Warszawa" bylo w 2000 na Torwarze... Wie jak sie wymawia - zreszta nazwy innych polskich miast wychodzily mu bardzo dobrze. :P

A odnosnie wyboru pytan to Bruce zawsze osobiscie wykonuje preselekcje przed kazdym wystepem.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

wojteq pisze: ndz mar 08, 2020 9:18 pmże wyda mi się starszy, "posunięty w latach", a tymczasem odnosiłem wrażenie, że tryskał energią i humorem
Właśnie widzę na filmikach, że jest dobrze pod tym względem, to cieszy.
Awatar użytkownika
Tweener
-#Invader
-#Invader

Post autor: Tweener »

WICKER MAN pisze: ndz mar 08, 2020 9:36 pm W 2008 krzyczal po prostu "Polska". ;) "Scream for me Warszawa" bylo w 2000 na Torwarze... Wie jak sie wymawia - zreszta nazwy innych polskich miast wychodzily mu bardzo dobrze. :P
W 2008 też mówił Warszawa, przy Fear of the Dark.
https://youtu.be/UGJ4a4Ax6gA?t=85
1:25
prodiża kabel wskazał mi drogę
ODPOWIEDZ