Bon Jovi

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Bon Jovi

Post autor: Bon Dzosef »

widman pisze: pn maja 10, 2021 8:45 pm Przecież okładka Turbo to jest umownie dłoń na lewarku zmiany biegów. Tytuł wyszedł od KK Downinga który kupił sobie Porsche Turbo. Tekst jest "Turbo Lover" może i dwuznaczny, ale raczej coś a la Queen "I'm In Love With My Car". Riffy są mordercze - np Reckless to jest strzał w pysk konkretny.
W 1986 mordercze riffy w Reckless :D . To nie wiem co robi Aleksander, podbija całą Eurazję?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

widman pisze: pn maja 10, 2021 8:45 pm Riffy są mordercze - np Reckless to jest strzał w pysk konkretny.
Mój numer 1 z tej płyty. Szkoda ze go nie grają na żywo bo na koncercie to byłaby dopiero rakieta!
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

octavarium pisze: wt maja 11, 2021 10:34 am
widman pisze: pn maja 10, 2021 8:45 pm Riffy są mordercze - np Reckless to jest strzał w pysk konkretny.
Mój numer 1 z tej płyty. Szkoda ze go nie grają na żywo bo na koncercie to byłaby dopiero rakieta!
Mimo że na Turbo Judasi grali lżej to potrafili przypierdolić konkretnym strzałem jakim jest Reckless. Tak samo mój ulubiony numer razem Out in the Cold
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Metal z pazurem \m/

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Były przymiarki, by zagrać go na przesuniętej trasie. Prawdopodobnie zrobią to jesienią w USA.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

AncientMariner pisze: wt maja 11, 2021 11:24 am
Mimo że na Turbo Judasi grali lżej to potrafili przypierdolić konkretnym strzałem jakim jest Reckless. Tak samo mój ulubiony numer razem Out in the Cold
Podobnie.
Deleted User 7919

Post autor: Deleted User 7919 »

Moja córka słuchała tego zespołu. Syn szczęśliwie wolał progres. A teraz jakieś Yummy zaczął słuchać.
Dreamdeath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Dreamdeath »

Dzosef pisze: pn maja 03, 2021 3:30 pm
Djuk_416 pisze: pn maja 03, 2021 2:58 pm Swego czasu Dave Mustaine z Megadeth każdą gównianą kapele z L.A. porównywał do Bon Jovi więc to chyba też o czymś świadczy :wink:
Panowie, ja wiele rozumiem, ale naprawdę w temacie Mustaine'a to zostawcie temat bo się tylko możecie wygłupić przy moim poziomie zaangażowania w temat :)
Akurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dreamdeath pisze: czw maja 13, 2021 9:56 am
Djuk_416 pisze: pn maja 03, 2021 2:58 pm Swego czasu Dave Mustaine z Megadeth każdą gównianą kapele z L.A. porównywał do Bon Jovi więc to chyba też o czymś świadczy :wink:
Panowie, ja wiele rozumiem, ale naprawdę w temacie Mustaine'a to zostawcie temat bo się tylko możecie wygłupić przy moim poziomie zaangażowania w temat :)
Akurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
Nie jechał po Bon Jovi tylko po glamie. Bon Jovi to wschodnei wybrzeże, kiedy wy się nauczycie. No i wystartował później.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Dreamdeath
-#Invader
-#Invader

Post autor: Dreamdeath »

Dzosef pisze: czw maja 13, 2021 10:21 am
Dreamdeath pisze: czw maja 13, 2021 9:56 am

Nie jechał po Bon Jovi tylko po glamie. Bon Jovi to wschodnei wybrzeże, kiedy wy się nauczycie. No i wystartował później.
Tu nie chodzi o pochodzenie. Padały na pewno nazwy Bon Jovi i Motley Crue
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Dżosef nie Vorgelizuj, bo zaraz sie okaże, że TY dokładnie wiesz co Mustaine mówił wtedy :) haha
Generalnie cała scena thrashowa była anty tym wszystkim glamowcom ale też Bon Jovi czy jakimś Poison, Warrant, Danger Danger czy Wombat. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że to była łatwa, lekka i przebojowa muzyczka, żeby przyciągnąć laseczki. Sam Gary Holt gadał (chociażby w książce Głośno jak Diabli), że łazili na taki koncert, bo same dobre rakiety tam były. No i sobie wyrywali ale ogólnie tych pudli nienawidzili, głównie przez to, że podpinali się pod metal. A to w ogóle koło metalu nawet nie leżało.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Dreamdeath pisze: czw maja 13, 2021 10:35 am
Dzosef pisze: czw maja 13, 2021 10:21 am
Dreamdeath pisze: czw maja 13, 2021 9:56 am Akurat to mogę potwierdzić, że Mustaine w wywiadach z lat osiemdziesiątych jechał po zespołach pokroju Bon Jovi i Motley Crue. Nie jestem pewien bo minęło już strasznie dużo czasu ale zdaje się że takowe wywiady były choćby w jeszcze kserowanym Thrash'em Allu. Między innymi przez podobne wypowiedzi muzyków z zespołów zza oceanu jak Megadeth, Exodus, Metallica metalowcy w Polsce darzyli taką niechęcią wyżej wymienione zespoły nazywając je wiochą i pozerami
Tu nie chodzi o pochodzenie. Padały na pewno nazwy Bon Jovi i Motley Crue
No własnie ja tez pamietam co mówił Mustaine w starych wywiadach, no ale wiadomo - Dzosef wie wszystko najlepiej , dokładnie tak jak Vorguś
Mustaine jechał po Bon Jovi nie ze względu na to skąd ten zespól pochodził ale ze względu na komercyjny charakter. Potem podejrzewał zdanie ze 100 razy, tym bardziej mnie to nie dziwi bo grali razem serie koncertów z Bon Jovi w 1988 w ramach Monsters of Rock. Razem pochlali, poćpali i rudy doszedł do wniosku że Jon to równy chłop grający tylko żenującą muzyczkę
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No własnie ja tez pamietam co mówił Mustaine w starych wywiadach, no ale wiadomo - Dzosef wie wszystko najlepiej
Ty pamiętasz, a ja wrzuciłem zdjęcie Mustaine'a z Bon Jovim z 1988 i jego cytaty o tym, że szanuje Jona. Skończ pierdolić i wrzuć konkretny cytat gdzie Mustaine wali w Bon Jovi albo sie odwal ode mnie i przeproś za porównanie do Vorgela.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

widman pisze: czw maja 13, 2021 12:17 pm Dżosef nie Vorgelizuj, bo zaraz sie okaże, że TY dokładnie wiesz co Mustaine mówił wtedy :) haha
To wrzuc cytat

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: czw maja 13, 2021 1:29 pm
widman pisze: czw maja 13, 2021 12:17 pm Dżosef nie Vorgelizuj, bo zaraz sie okaże, że TY dokładnie wiesz co Mustaine mówił wtedy :) haha
To wrzuc cytat
Chłopie nawiązałem do tych wywiadów, o których mówią wyżej. Ja ich nie mam, ale myślę, że ktoś znajdzie ten cytat, ale nawet bez tego domyślam się, że Rudy o Bon Jovim zmienił, bo w 1988 byli już kolegami. Zresztą ty dobrze wiesz, że tak było, skoro znasz dobrze Rudego.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

widman pisze: czw maja 13, 2021 1:53 pm
To wrzuc cytat
Chłopie nawiązałem do tych wywiadów, o których mówią wyżej.
Cytat

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Dzosef pisze: czw maja 13, 2021 2:01 pm
widman pisze: czw maja 13, 2021 1:53 pm

To wrzuc cytat
Chłopie nawiązałem do tych wywiadów, o których mówią wyżej.
Cytat
Do kolegi Djuka chyba bo to on zaczął z tym wywiadem. Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś wiedział, że ja tylko się odniosłem do tego. Mogę Ci przepisać słowa Gary Holta z książki, bo tym dysponuje, co sądził o całej tej scenie, zresztą Mustaine też do niej należał, tylko potem mu się pojebało w głowie, ale to jeszcze mniej, niż później, bo jeszcze później odjebało już po całości.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 5:52 pm
Djuk_416 pisze: pn maja 10, 2021 5:33 pm
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 11:05 am W sumie pomalowane na czerwono paznokcie na okładce Turbo... w Bon Jovi by to nie przeszło. A podobno to JBJ jest dla dziewczyn :mryellow:
Niezłe podejście. Nie ma co :D
Rozumiem że przez poniższą okładkę Razor na tej płycie grał lżej od Bon Jovi bo mieli czerwone paznokcie na froncie okładki a u prawdziwych twardych rockersów z Bon Jovi by to nie przeszło ?

Obrazek
Rozumiem, że bierzesz to co pisze z pełną powagą mimo smiejacych się emotikonow, a na okladce Razor też jest pomalowana dłon trzymajaca drazek?
A co do tegoto jasne ze nie biorę z pełną powaga wypowiedzi kogoś kto pisze o Screaming for Vengeance że to płyta mniej matalowa a o Defenders of the Faith że to płyta na której poszli w komercyjność i mało co lepsze na to wpływ Iron Maiden :) Z powaga to można przede wszystkim wziąć kogoś kto ma pojęcie o tym o czym pisze
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Djuk_416 pisze: czw maja 13, 2021 5:25 pm
Dzosef pisze: pn maja 10, 2021 5:52 pm
Djuk_416 pisze: pn maja 10, 2021 5:33 pm Niezłe podejście. Nie ma co :D
Rozumiem że przez poniższą okładkę Razor na tej płycie grał lżej od Bon Jovi bo mieli czerwone paznokcie na froncie okładki a u prawdziwych twardych rockersów z Bon Jovi by to nie przeszło ?

Obrazek
Rozumiem, że bierzesz to co pisze z pełną powagą mimo smiejacych się emotikonow, a na okladce Razor też jest pomalowana dłon trzymajaca drazek?
o Defenders of the Faith że to płyta na której poszli w komercyjność
Nigdy tak nie napisałem

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

Dzosef pisze: śr maja 05, 2021 8:21 am
Adrian S.O.S. pisze: śr maja 05, 2021 8:08 am
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 3:48 pm Czyli Judas Priest zmieniający trzy razy w ciagu 6 lat styl żeby dopasowac się do rynku = BON JOVI = BACKSTREET BOYS
I raz jeszcze zapytam - Defenders of the Faith to była zmiana stylu przez Judasów na rzecz dopasowania sie do rynku :) ?
Tak, moim zdaniem nie ma przypadku, że po mało metalowym SfV i dwóch petardach Maiden nagle poszli w taki heavy metal.
Dzosef pisze: wt maja 04, 2021 11:04 pm Maiden osiagneli sukces w stylistyce, która dziś nazywamy klasyczny heavy, to Priest poszli tym tropem.
To tez nie Ty pewnie pisałeś :) Szkoda gadać i szkoda czasu na te przekomarzanki bo Dzosef tak jak Vorgel się wszystkiego co napisał wypiera
ODPOWIEDZ