Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021

Post autor: blackcocker »

Bon Dzosef pisze: śr lip 21, 2021 10:18 am
Saul pisze: śr lip 21, 2021 10:09 am Sklepy zaczeły już udostępniać preordery i najweselej jest jak narazie w EMP. Box na europejskiej stronie €99, na polskiej stronie 617,9 pln Czerwony winyl €64,9, a u nas 416,9pln :mryellow: Jak oni to przeliczają? Ja wiem, że czasami zdarzają sie wahnięcia pare euro na naszą niekorzyść ale różnica 30 euro na płycie? :shock:
Ktoś kiedyś pisał, że oni w ten sposób zniechęcają do zakupu w ich polskim sklepie, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, bo nie maja tu stanów magazynowych płyt.
W sumie to nie takie głupie, a wysyłkę z zagranicy i tak opłaca klient... A tak to muszą na własny koszt transportować. Dymy!
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

Saul pisze: śr lip 21, 2021 10:09 am Sklepy zaczeły już udostępniać preordery i najweselej jest jak narazie w EMP. Box na europejskiej stronie €99, na polskiej stronie 617,9 pln Czerwony winyl €64,9, a u nas 416,9pln :mryellow: Jak oni to przeliczają? Ja wiem, że czasami zdarzają sie wahnięcia pare euro na naszą niekorzyść ale różnica 30 euro na płycie? :shock:
Ktoś kiedyś pisał, że oni w ten sposób zniechęcają do zakupu w ich polskim sklepie, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, bo nie maja tu stanów magazynowych płyt.
To kompletnie nie ma sensu, nie to że na siłe chce coś od nich kupić, ale skoro magazyny są w DE, a PL nadal jest w unii to co to za problem i po co windować takie ceny. :roll:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

W EMP nie kupuję się płyt, bo mają ceny z dupy. Należy omijać z daleka. Tak jest z praktycznie każdą płytą widoczną na ich stronie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Na Apple Music można już się podjarać ruchomą okładką i zaciągnięciem piosenek (nieaktywne). Ciekawe czy można je z pamięci urządzenia wygrzebać? Bo są pobrane ale nie da się ich włączyć przez oficjalną apkę.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Saul pisze: śr lip 21, 2021 10:23 am
To kompletnie nie ma sensu, nie to że na siłe chce coś od nich kupić, ale skoro magazyny są w DE, a PL nadal jest w unii to co to za problem i po co windować takie ceny. :roll:
Może jak robią deale z wytwórniami na sprzedaż merchu to mają obowiązek oferowac też płyty?
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Swoją drogą to warto zauważyć szczelność całej zabawy - przez półtora roku nie wyciekło nic. Nawet info o nagrywaniu czegoś w Paryżu było określane jako wątpliwe, nijakie, słabo potwierdzone. Pożyjemy - zobaczymy czy ta szczelność, sam nie wiem czy istotna z punktu widzenia efektów sprzedaży, nadal się utrzyma. TBoS wyciekło badaj na tydzień przed premierą.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

remi pisze: śr lip 21, 2021 10:55 am Na Apple Music można już się podjarać ruchomą okładką i zaciągnięciem piosenek (nieaktywne). Ciekawe czy można je z pamięci urządzenia wygrzebać? Bo są pobrane ale nie da się ich włączyć przez oficjalną apkę.
Ikonkę pobierania mam także przy Days of Future Past i The Time Machine, więc może niedługo będą kolejne single?

EDIT - jednak pobierają się wszystkie
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

pinio pisze: śr lip 21, 2021 11:10 am Swoją drogą to warto zauważyć szczelność całej zabawy - przez półtora roku nie wyciekło nic. Nawet info o nagrywaniu czegoś w Paryżu było określane jako wątpliwe, nijakie, słabo potwierdzone. Pożyjemy - zobaczymy czy ta szczelność, sam nie wiem czy istotna z punktu widzenia efektów sprzedaży, nadal się utrzyma. TBoS wyciekło badaj na tydzień przed premierą.
Nie miało jak wyciec, to leżało w sejfie Harrisa i nikt tego nie wyjmował od 2019. Płyty wyciekają przed premierą (czasami pewnie są to kontrolowane wycieki), bo wtedy trafiają do sklepów, magazynów, redakcji, itp...Sam dzięki uprzejmości jednego z Forumowiczów mogłem cieszyć się pewnym krążkiem jeszcze przed jego premierą. A Paryż to był pewniak, nie było opcji, żeby wtedy nie nagrywali albumu. Spotkania biznesowe między trasami są nie w ich stylu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Schizoid pisze: śr lip 21, 2021 11:43 amNie miało jak wyciec, to leżało w sejfie Harrisa
Zdziwiłbyś się. :mrgreen:
Deleted User 5155

Post autor: Deleted User 5155 »

Madril pisze: śr lip 21, 2021 11:53 am
Schizoid pisze: śr lip 21, 2021 11:43 amNie miało jak wyciec, to leżało w sejfie Harrisa
Zdziwiłbyś się. :mrgreen:
Oj ... to jest podkręcenie ciekawostki na bardzo wysoki level ...
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

A może nowa płyta wisiała na wisiorku/pendrive między boobsami nowej łajf Bruce'a? Pod latarnią najciemniej. ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

pinio pisze: śr lip 21, 2021 11:10 am Swoją drogą to warto zauważyć szczelność całej zabawy - przez półtora roku nie wyciekło nic. Nawet info o nagrywaniu czegoś w Paryżu było określane jako wątpliwe, nijakie, słabo potwierdzone. Pożyjemy - zobaczymy czy ta szczelność, sam nie wiem czy istotna z punktu widzenia efektów sprzedaży, nadal się utrzyma. TBoS wyciekło badaj na tydzień przed premierą.
Nie no, nagrywanie w Paryżu było pewne i oczywiste już w 2019, bo ludzie wrzucali zdjęcia z Janickiem, Stevem, Adrianem w Paryżu + posty Shirleya na instagramie z Paryża. Był też post Strattona z Harrisem z podpisem "enjoy Paris".
Po prostu niektórzy w to tak czy siak nie wierzyli.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: śr lip 21, 2021 11:43 amłyty wyciekają przed premierą (czasami pewnie są to kontrolowane wycieki), bo wtedy trafiają do sklepów, magazynów, redakcji, itp...Sam dzięki uprzejmości jednego z Forumowiczów mogłem cieszyć się pewnym krążkiem jeszcze przed jego premierą. A Paryż to był pewniak, nie było opcji, żeby wtedy nie nagrywali albumu. Spotkania biznesowe między trasami są nie w ich stylu.
Dokładnie - nowy Helloween był dostępny długo przed premierą.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Empik wrzucil cd i czarne winyle po 70 i 160zl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Budziol pisze: śr lip 21, 2021 12:35 pm Empik wrzucil cd i czarne winyle po 70 i 160zl
Jest też coś za 430 zł, ale nie podpisane coś, może box:
https://www.empik.com/senjutsu-iron-mai ... 3,muzyka-p
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Nie wiem czy to nie pomyłka, ale Empik ma i digipack i jewel. W tej samej cenie są.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

gumbyy pisze: śr lip 21, 2021 12:26 pm
Schizoid pisze: śr lip 21, 2021 11:43 amłyty wyciekają przed premierą (czasami pewnie są to kontrolowane wycieki), bo wtedy trafiają do sklepów, magazynów, redakcji, itp...Sam dzięki uprzejmości jednego z Forumowiczów mogłem cieszyć się pewnym krążkiem jeszcze przed jego premierą. A Paryż to był pewniak, nie było opcji, żeby wtedy nie nagrywali albumu. Spotkania biznesowe między trasami są nie w ich stylu.
Dokładnie - nowy Helloween był dostępny długo przed premierą.
Dla mediów. Dla "zwykłych słuchaczy" był kilka dni przed premierą.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

MaidenFan pisze: śr lip 21, 2021 12:53 pm Nie wiem czy to nie pomyłka, ale Empik ma i digipack i jewel. W tej samej cenie są.
Tak było z Nights of the Dead. Wybieraj ten ciut droższy to z książeczka.
Awatar użytkownika
Saul
-#Invader
-#Invader

Post autor: Saul »

Na oficjalną stronę wrzucili dokładną rozpiskę z dostępnością poszczególnych wydań, sklepy i kraje:
https://www.ironmaiden.com/senjutsu
Awatar użytkownika
odja
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: odja »

Czyli na bluray mają być trzy wersję teledysku TWOTW, materiał jak to tworzyli i parę słów od Bruce’a. Nie wiem czy za kilka papierowych gadżetów i tego bluray’u warto płacić dosyć dużą kasę.
ODPOWIEDZ