W sumie to nie takie głupie, a wysyłkę z zagranicy i tak opłaca klient... A tak to muszą na własny koszt transportować. Dymy!Bon Dzosef pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:18 amKtoś kiedyś pisał, że oni w ten sposób zniechęcają do zakupu w ich polskim sklepie, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, bo nie maja tu stanów magazynowych płyt.Saul pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:09 am Sklepy zaczeły już udostępniać preordery i najweselej jest jak narazie w EMP. Box na europejskiej stronie €99, na polskiej stronie 617,9 pln Czerwony winyl €64,9, a u nas 416,9plnJak oni to przeliczają? Ja wiem, że czasami zdarzają sie wahnięcia pare euro na naszą niekorzyść ale różnica 30 euro na płycie?
![]()
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- blackcocker
- -#Moderator

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
To kompletnie nie ma sensu, nie to że na siłe chce coś od nich kupić, ale skoro magazyny są w DE, a PL nadal jest w unii to co to za problem i po co windować takie ceny.Bon Dzosef pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:18 amKtoś kiedyś pisał, że oni w ten sposób zniechęcają do zakupu w ich polskim sklepie, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, bo nie maja tu stanów magazynowych płyt.Saul pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:09 am Sklepy zaczeły już udostępniać preordery i najweselej jest jak narazie w EMP. Box na europejskiej stronie €99, na polskiej stronie 617,9 pln Czerwony winyl €64,9, a u nas 416,9plnJak oni to przeliczają? Ja wiem, że czasami zdarzają sie wahnięcia pare euro na naszą niekorzyść ale różnica 30 euro na płycie?
![]()
W EMP nie kupuję się płyt, bo mają ceny z dupy. Należy omijać z daleka. Tak jest z praktycznie każdą płytą widoczną na ich stronie.Saul pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:09 am Sklepy zaczeły już udostępniać preordery i najweselej jest jak narazie w EMP. Box na europejskiej stronie €99, na polskiej stronie 617,9 pln Czerwony winyl €64,9, a u nas 416,9plnJak oni to przeliczają? Ja wiem, że czasami zdarzają sie wahnięcia pare euro na naszą niekorzyść ale różnica 30 euro na płycie?
![]()
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Na Apple Music można już się podjarać ruchomą okładką i zaciągnięciem piosenek (nieaktywne). Ciekawe czy można je z pamięci urządzenia wygrzebać? Bo są pobrane ale nie da się ich włączyć przez oficjalną apkę.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Może jak robią deale z wytwórniami na sprzedaż merchu to mają obowiązek oferowac też płyty?Saul pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:23 amTo kompletnie nie ma sensu, nie to że na siłe chce coś od nich kupić, ale skoro magazyny są w DE, a PL nadal jest w unii to co to za problem i po co windować takie ceny.Bon Dzosef pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:18 amKtoś kiedyś pisał, że oni w ten sposób zniechęcają do zakupu w ich polskim sklepie, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało, bo nie maja tu stanów magazynowych płyt.Saul pisze: ↑śr lip 21, 2021 10:09 am Sklepy zaczeły już udostępniać preordery i najweselej jest jak narazie w EMP. Box na europejskiej stronie €99, na polskiej stronie 617,9 pln Czerwony winyl €64,9, a u nas 416,9plnJak oni to przeliczają? Ja wiem, że czasami zdarzają sie wahnięcia pare euro na naszą niekorzyść ale różnica 30 euro na płycie?
![]()
![]()
-
Deleted User 5155
Swoją drogą to warto zauważyć szczelność całej zabawy - przez półtora roku nie wyciekło nic. Nawet info o nagrywaniu czegoś w Paryżu było określane jako wątpliwe, nijakie, słabo potwierdzone. Pożyjemy - zobaczymy czy ta szczelność, sam nie wiem czy istotna z punktu widzenia efektów sprzedaży, nadal się utrzyma. TBoS wyciekło badaj na tydzień przed premierą.
Ikonkę pobierania mam także przy Days of Future Past i The Time Machine, więc może niedługo będą kolejne single?
EDIT - jednak pobierają się wszystkie
Nie miało jak wyciec, to leżało w sejfie Harrisa i nikt tego nie wyjmował od 2019. Płyty wyciekają przed premierą (czasami pewnie są to kontrolowane wycieki), bo wtedy trafiają do sklepów, magazynów, redakcji, itp...Sam dzięki uprzejmości jednego z Forumowiczów mogłem cieszyć się pewnym krążkiem jeszcze przed jego premierą. A Paryż to był pewniak, nie było opcji, żeby wtedy nie nagrywali albumu. Spotkania biznesowe między trasami są nie w ich stylu.pinio pisze: ↑śr lip 21, 2021 11:10 am Swoją drogą to warto zauważyć szczelność całej zabawy - przez półtora roku nie wyciekło nic. Nawet info o nagrywaniu czegoś w Paryżu było określane jako wątpliwe, nijakie, słabo potwierdzone. Pożyjemy - zobaczymy czy ta szczelność, sam nie wiem czy istotna z punktu widzenia efektów sprzedaży, nadal się utrzyma. TBoS wyciekło badaj na tydzień przed premierą.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
A może nowa płyta wisiała na wisiorku/pendrive między boobsami nowej łajf Bruce'a? Pod latarnią najciemniej. 
Nie no, nagrywanie w Paryżu było pewne i oczywiste już w 2019, bo ludzie wrzucali zdjęcia z Janickiem, Stevem, Adrianem w Paryżu + posty Shirleya na instagramie z Paryża. Był też post Strattona z Harrisem z podpisem "enjoy Paris".pinio pisze: ↑śr lip 21, 2021 11:10 am Swoją drogą to warto zauważyć szczelność całej zabawy - przez półtora roku nie wyciekło nic. Nawet info o nagrywaniu czegoś w Paryżu było określane jako wątpliwe, nijakie, słabo potwierdzone. Pożyjemy - zobaczymy czy ta szczelność, sam nie wiem czy istotna z punktu widzenia efektów sprzedaży, nadal się utrzyma. TBoS wyciekło badaj na tydzień przed premierą.
Po prostu niektórzy w to tak czy siak nie wierzyli.
Dokładnie - nowy Helloween był dostępny długo przed premierą.Schizoid pisze: ↑śr lip 21, 2021 11:43 amłyty wyciekają przed premierą (czasami pewnie są to kontrolowane wycieki), bo wtedy trafiają do sklepów, magazynów, redakcji, itp...Sam dzięki uprzejmości jednego z Forumowiczów mogłem cieszyć się pewnym krążkiem jeszcze przed jego premierą. A Paryż to był pewniak, nie było opcji, żeby wtedy nie nagrywali albumu. Spotkania biznesowe między trasami są nie w ich stylu.
www.MetalSide.pl
Empik wrzucil cd i czarne winyle po 70 i 160zl
Jest też coś za 430 zł, ale nie podpisane coś, może box:
https://www.empik.com/senjutsu-iron-mai ... 3,muzyka-p
Nie wiem czy to nie pomyłka, ale Empik ma i digipack i jewel. W tej samej cenie są.
Dla mediów. Dla "zwykłych słuchaczy" był kilka dni przed premierą.gumbyy pisze: ↑śr lip 21, 2021 12:26 pmDokładnie - nowy Helloween był dostępny długo przed premierą.Schizoid pisze: ↑śr lip 21, 2021 11:43 amłyty wyciekają przed premierą (czasami pewnie są to kontrolowane wycieki), bo wtedy trafiają do sklepów, magazynów, redakcji, itp...Sam dzięki uprzejmości jednego z Forumowiczów mogłem cieszyć się pewnym krążkiem jeszcze przed jego premierą. A Paryż to był pewniak, nie było opcji, żeby wtedy nie nagrywali albumu. Spotkania biznesowe między trasami są nie w ich stylu.
Na oficjalną stronę wrzucili dokładną rozpiskę z dostępnością poszczególnych wydań, sklepy i kraje:
https://www.ironmaiden.com/senjutsu
https://www.ironmaiden.com/senjutsu
Czyli na bluray mają być trzy wersję teledysku TWOTW, materiał jak to tworzyli i parę słów od Bruce’a. Nie wiem czy za kilka papierowych gadżetów i tego bluray’u warto płacić dosyć dużą kasę.