Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: Budziol »

Nomad? Czemu tak bardzo zrobiłeś sie zgorzkniały ¿
Nie wiem jak będzie ale myślę ze cala trasa pod SiT 5 kawałków i Alexandra.
I obym nie musiał tego odszczekac bo bylaby zenada, ale jestem pewien ze nie bede musiał
Nomaosławski
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Nomaosławski »

Za dużo razy mnie ten zespół zrobił w bambuko. W 2007 roku miało być 5 utworów z Number of the Beast i były 4 ( w tym 3 totalnie ograne) , w 2008 roku set miał być oparty o Powerslave, Somewhere in Time i 7th Sona a połowa setu była nie z tych płyt. W 2013 roku tak naprawdę zagrali wszystko to co grali w ostatnich latach jedynie dodając Seventh Sona, Prisonera i kompletnie od czapy Afraid too SHoot Strangers. W 2014 roku aż się prosiło by naprawić ten błąd a oni odstawili szopkę stulecia ( każdy pamięta o co chodzi) . Na trasach albumowych szli po najmniejszej linii oporu, a chyba rekord pobili na trasie FInal Frontier. Teraz w tym roku jedyne na co było ich stać o zastąpienie mocarnych Orłów dennym Blood Brothers.

Oni zyskują na tym, że są leniami i mają w dupie ludzi. Trasa Legacy of the Beast na nikim by nie zrobiła wrażenia gdyby Ikar, Cross i Clansman pojawiły się chociaż po razie w ostatnich 15 latach. Tak samo teraz się okazało, że te olewanie Somewhere in Time się im opłaci bo wystarczyło, że w trailerze pojawił się Stranger i już zachwyty. Przecież to jest niesprawiedliwe.
GLORY MAN UNITED

ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Nomaosławski pisze: ndz paź 23, 2022 6:59 pm Za dużo razy mnie ten zespół zrobił w bambuko. W 2007 roku miało być 5 utworów z Number of the Beast i były 4 ( w tym 3 totalnie ograne) , w 2008 roku set miał być oparty o Powerslave, Somewhere in Time i 7th Sona a połowa setu była nie z tych płyt. W 2013 roku tak naprawdę zagrali wszystko to co grali w ostatnich latach jedynie dodając Seventh Sona, Prisonera i kompletnie od czapy Afraid too SHoot Strangers. W 2014 roku aż się prosiło by naprawić ten błąd a oni odstawili szopkę stulecia ( każdy pamięta o co chodzi) . Na trasach albumowych szli po najmniejszej linii oporu, a chyba rekord pobili na trasie FInal Frontier. Teraz w tym roku jedyne na co było ich stać o zastąpienie mocarnych Orłów dennym Blood Brothers.

Oni zyskują na tym, że są leniami i mają w dupie ludzi. Trasa Legacy of the Beast na nikim by nie zrobiła wrażenia gdyby Ikar, Cross i Clansman pojawiły się chociaż po razie w ostatnich 15 latach. Tak samo teraz się okazało, że te olewanie Somewhere in Time się im opłaci bo wystarczyło, że w trailerze pojawił się Stranger i już zachwyty. Przecież to jest niesprawiedliwe.
A do Krakowa na koncert jedziesz?

Jak polecą w kulki i nie zagrają więcej niż 3 utworów z SiT to będzie padaka, ale solo Adriana ze Stranger wynagrodzi wszystko.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nie sadze, zeby Adrian trzymal sie oryginalnych fraz az tak mocno, co nie znaczy, ze nie obroni tej partii live, bo pewnie zagra swietnie :)
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Nie no, on i Nicko, najbardziej trzymają poziom w tym zespole IMO, będzie dobrze.
nugz
SMERF MARUDA

Swoja droga - Smith co koncert daje Janowi i Marrayowi lekcje grzy na gitarze, a tamci caly czas swoje :D
Nomaosławski
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Nomaosławski »

Scarred pisze: ndz paź 23, 2022 11:37 pm
Nomaosławski pisze: ndz paź 23, 2022 6:59 pm Za dużo razy mnie ten zespół zrobił w bambuko. W 2007 roku miało być 5 utworów z Number of the Beast i były 4 ( w tym 3 totalnie ograne) , w 2008 roku set miał być oparty o Powerslave, Somewhere in Time i 7th Sona a połowa setu była nie z tych płyt. W 2013 roku tak naprawdę zagrali wszystko to co grali w ostatnich latach jedynie dodając Seventh Sona, Prisonera i kompletnie od czapy Afraid too SHoot Strangers. W 2014 roku aż się prosiło by naprawić ten błąd a oni odstawili szopkę stulecia ( każdy pamięta o co chodzi) . Na trasach albumowych szli po najmniejszej linii oporu, a chyba rekord pobili na trasie FInal Frontier. Teraz w tym roku jedyne na co było ich stać o zastąpienie mocarnych Orłów dennym Blood Brothers.

A do Krakowa na koncert jedziesz?

Jak polecą w kulki i nie zagrają więcej niż 3 utworów z SiT to będzie padaka, ale solo Adriana ze Stranger wynagrodzi wszystko.
Nie wiem jeszcze jak to będzie. Jeśli już to na jeden bo w 2018 roku byłem na dwóch i na tym drugim już miałem przesyt. Chciałbym zobaczyć w sumie Iron Maiden w jakimś 5 kraju bo jak narazie widziałem u nas, w Czechach, na Węgrzech i w Niemczech. Może Słowacja teraz? Może nawet jakaś Chorwacja. Łączyłbym to z wyjazdem turystycznym bo na tej trasie mnie tylko interesują kawałki z Somewhere in Time ( poza WY, które już widziałem 6 razy). Ich klasyków mam już koncertowo dosyć, a Senjutsu nie lubię praktycznie wcale ( Stratego i Parchment jedynie ). Nie mam już tak jak kiedyś, że myślałem o koncercie Iron Maiden na pół roku przed. Wiadomo co to będzie się działo? Nawet politycznie sytuacja jest niespokojna, tfu tfu tfu.
GLORY MAN UNITED

ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

Nicko giercował wczoraj stranger , pewnie rozgrzewka przed trasą.
https://youtu.be/moVJzM5rXgo
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

marekkraw pisze: ndz gru 04, 2022 3:14 pm Nicko giercował wczoraj stranger , pewnie rozgrzewka przed trasą.
https://youtu.be/moVJzM5rXgo
Bo Stranger jest na grafice
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Nie jestem w temacie i nie wiem co to za zespół i kto tam gra, ale wokalista, mimo, że go słabo słychać, chyba bardzo daje radę. Solo też w pytę.
nugz
SMERF MARUDA

Piszemy o tym w temacie o trasie, tłumaczymy, dlaczego akurat Sttranger.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

nugz pisze: pn gru 05, 2022 9:16 pm Piszemy o tym w temacie o trasie, tłumaczymy, dlaczego akurat Sttranger.
bo jest na grafice
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

I videozajawce.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

I Nicko zagrał jakby rozgrzewkowo...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

"Cień" McBraina - czyli Joe Lazarus - niedawno wrzucił fragment kawałka z SIT, który właśnie wyćwiczył:

https://scontent.cdninstagram.com/v/t50 ... sid=83d603

Sea of Madness

Byłoby super, bo wkręciłem sobie, że to zagrają i przez ileś dni z rzędu nie mogłem z głowy wygnać wspaniałego solo Adriana.

M.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Z takich mało oczywistych utworów myślę, że mogą pocisnąć Total Eclipse.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Byłoby to wskazane w związku z promocją winylowego wydania TNOTB z tym utworem właśnie. Jednak nie zrobili tego w 1998 roku, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili to teraz. Kawałek bardzo zacny i dziwię się, że nie znalazł się od początku na tym albumie. Powinien też być wykonywany na koncertach, bo się do tego bardzo nadaje.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pierre Dolinski pisze: wt gru 20, 2022 5:37 am Byłoby to wskazane w związku z promocją winylowego wydania TNOTB z tym utworem właśnie. Jednak nie zrobili tego w 1998 roku, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili to teraz.
Taa... już był kawałek trasy celebrujący ten album.
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

gumbyy pisze: wt gru 20, 2022 10:29 am
Pierre Dolinski pisze: wt gru 20, 2022 5:37 am Byłoby to wskazane w związku z promocją winylowego wydania TNOTB z tym utworem właśnie. Jednak nie zrobili tego w 1998 roku, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili to teraz.
Taa... już był kawałek trasy celebrujący ten album.
Raczej mało prawdopodobny scenariusz, niemniej to byłoby coś. Realistycznie: 5 kawałków z Senjutsu + 5 z Somewhere i kolejne 5 lub 6 klasyków (kotletów). Za dużo nie wymagajmy.
ODPOWIEDZ