Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Nomad? Czemu tak bardzo zrobiłeś sie zgorzkniały ¿
Nie wiem jak będzie ale myślę ze cala trasa pod SiT 5 kawałków i Alexandra.
I obym nie musiał tego odszczekac bo bylaby zenada, ale jestem pewien ze nie bede musiał
Nie wiem jak będzie ale myślę ze cala trasa pod SiT 5 kawałków i Alexandra.
I obym nie musiał tego odszczekac bo bylaby zenada, ale jestem pewien ze nie bede musiał
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Za dużo razy mnie ten zespół zrobił w bambuko. W 2007 roku miało być 5 utworów z Number of the Beast i były 4 ( w tym 3 totalnie ograne) , w 2008 roku set miał być oparty o Powerslave, Somewhere in Time i 7th Sona a połowa setu była nie z tych płyt. W 2013 roku tak naprawdę zagrali wszystko to co grali w ostatnich latach jedynie dodając Seventh Sona, Prisonera i kompletnie od czapy Afraid too SHoot Strangers. W 2014 roku aż się prosiło by naprawić ten błąd a oni odstawili szopkę stulecia ( każdy pamięta o co chodzi) . Na trasach albumowych szli po najmniejszej linii oporu, a chyba rekord pobili na trasie FInal Frontier. Teraz w tym roku jedyne na co było ich stać o zastąpienie mocarnych Orłów dennym Blood Brothers.
Oni zyskują na tym, że są leniami i mają w dupie ludzi. Trasa Legacy of the Beast na nikim by nie zrobiła wrażenia gdyby Ikar, Cross i Clansman pojawiły się chociaż po razie w ostatnich 15 latach. Tak samo teraz się okazało, że te olewanie Somewhere in Time się im opłaci bo wystarczyło, że w trailerze pojawił się Stranger i już zachwyty. Przecież to jest niesprawiedliwe.
Oni zyskują na tym, że są leniami i mają w dupie ludzi. Trasa Legacy of the Beast na nikim by nie zrobiła wrażenia gdyby Ikar, Cross i Clansman pojawiły się chociaż po razie w ostatnich 15 latach. Tak samo teraz się okazało, że te olewanie Somewhere in Time się im opłaci bo wystarczyło, że w trailerze pojawił się Stranger i już zachwyty. Przecież to jest niesprawiedliwe.
GLORY MAN UNITED
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
-
Deleted User 8107
A do Krakowa na koncert jedziesz?Nomaosławski pisze: ↑ndz paź 23, 2022 6:59 pm Za dużo razy mnie ten zespół zrobił w bambuko. W 2007 roku miało być 5 utworów z Number of the Beast i były 4 ( w tym 3 totalnie ograne) , w 2008 roku set miał być oparty o Powerslave, Somewhere in Time i 7th Sona a połowa setu była nie z tych płyt. W 2013 roku tak naprawdę zagrali wszystko to co grali w ostatnich latach jedynie dodając Seventh Sona, Prisonera i kompletnie od czapy Afraid too SHoot Strangers. W 2014 roku aż się prosiło by naprawić ten błąd a oni odstawili szopkę stulecia ( każdy pamięta o co chodzi) . Na trasach albumowych szli po najmniejszej linii oporu, a chyba rekord pobili na trasie FInal Frontier. Teraz w tym roku jedyne na co było ich stać o zastąpienie mocarnych Orłów dennym Blood Brothers.
Jak polecą w kulki i nie zagrają więcej niż 3 utworów z SiT to będzie padaka, ale solo Adriana ze Stranger wynagrodzi wszystko.
Nie sadze, zeby Adrian trzymal sie oryginalnych fraz az tak mocno, co nie znaczy, ze nie obroni tej partii live, bo pewnie zagra swietnie 
-
Deleted User 8107
Nie no, on i Nicko, najbardziej trzymają poziom w tym zespole IMO, będzie dobrze.
Swoja droga - Smith co koncert daje Janowi i Marrayowi lekcje grzy na gitarze, a tamci caly czas swoje 
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Nie wiem jeszcze jak to będzie. Jeśli już to na jeden bo w 2018 roku byłem na dwóch i na tym drugim już miałem przesyt. Chciałbym zobaczyć w sumie Iron Maiden w jakimś 5 kraju bo jak narazie widziałem u nas, w Czechach, na Węgrzech i w Niemczech. Może Słowacja teraz? Może nawet jakaś Chorwacja. Łączyłbym to z wyjazdem turystycznym bo na tej trasie mnie tylko interesują kawałki z Somewhere in Time ( poza WY, które już widziałem 6 razy). Ich klasyków mam już koncertowo dosyć, a Senjutsu nie lubię praktycznie wcale ( Stratego i Parchment jedynie ). Nie mam już tak jak kiedyś, że myślałem o koncercie Iron Maiden na pół roku przed. Wiadomo co to będzie się działo? Nawet politycznie sytuacja jest niespokojna, tfu tfu tfu.Scarred pisze: ↑ndz paź 23, 2022 11:37 pmA do Krakowa na koncert jedziesz?Nomaosławski pisze: ↑ndz paź 23, 2022 6:59 pm Za dużo razy mnie ten zespół zrobił w bambuko. W 2007 roku miało być 5 utworów z Number of the Beast i były 4 ( w tym 3 totalnie ograne) , w 2008 roku set miał być oparty o Powerslave, Somewhere in Time i 7th Sona a połowa setu była nie z tych płyt. W 2013 roku tak naprawdę zagrali wszystko to co grali w ostatnich latach jedynie dodając Seventh Sona, Prisonera i kompletnie od czapy Afraid too SHoot Strangers. W 2014 roku aż się prosiło by naprawić ten błąd a oni odstawili szopkę stulecia ( każdy pamięta o co chodzi) . Na trasach albumowych szli po najmniejszej linii oporu, a chyba rekord pobili na trasie FInal Frontier. Teraz w tym roku jedyne na co było ich stać o zastąpienie mocarnych Orłów dennym Blood Brothers.
Jak polecą w kulki i nie zagrają więcej niż 3 utworów z SiT to będzie padaka, ale solo Adriana ze Stranger wynagrodzi wszystko.
GLORY MAN UNITED
Nicko giercował wczoraj stranger , pewnie rozgrzewka przed trasą.
https://youtu.be/moVJzM5rXgo
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
- blackcocker
- -#Moderator

Bo Stranger jest na graficemarekkraw pisze: ↑ndz gru 04, 2022 3:14 pm Nicko giercował wczoraj stranger , pewnie rozgrzewka przed trasą.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Nie jestem w temacie i nie wiem co to za zespół i kto tam gra, ale wokalista, mimo, że go słabo słychać, chyba bardzo daje radę. Solo też w pytę.
Piszemy o tym w temacie o trasie, tłumaczymy, dlaczego akurat Sttranger.
- blackcocker
- -#Moderator

bo jest na grafice
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
I videozajawce.
"Cień" McBraina - czyli Joe Lazarus - niedawno wrzucił fragment kawałka z SIT, który właśnie wyćwiczył:
https://scontent.cdninstagram.com/v/t50 ... sid=83d603
Sea of Madness
Byłoby super, bo wkręciłem sobie, że to zagrają i przez ileś dni z rzędu nie mogłem z głowy wygnać wspaniałego solo Adriana.
M.
https://scontent.cdninstagram.com/v/t50 ... sid=83d603
Sea of Madness
Byłoby super, bo wkręciłem sobie, że to zagrają i przez ileś dni z rzędu nie mogłem z głowy wygnać wspaniałego solo Adriana.
M.
Z takich mało oczywistych utworów myślę, że mogą pocisnąć Total Eclipse.
-
Deleted User 5490
Byłoby to wskazane w związku z promocją winylowego wydania TNOTB z tym utworem właśnie. Jednak nie zrobili tego w 1998 roku, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili to teraz. Kawałek bardzo zacny i dziwię się, że nie znalazł się od początku na tym albumie. Powinien też być wykonywany na koncertach, bo się do tego bardzo nadaje.
Taa... już był kawałek trasy celebrujący ten album.Pierre Dolinski pisze: ↑wt gru 20, 2022 5:37 am Byłoby to wskazane w związku z promocją winylowego wydania TNOTB z tym utworem właśnie. Jednak nie zrobili tego w 1998 roku, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili to teraz.
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Raczej mało prawdopodobny scenariusz, niemniej to byłoby coś. Realistycznie: 5 kawałków z Senjutsu + 5 z Somewhere i kolejne 5 lub 6 klasyków (kotletów). Za dużo nie wymagajmy.gumbyy pisze: ↑wt gru 20, 2022 10:29 amTaa... już był kawałek trasy celebrujący ten album.Pierre Dolinski pisze: ↑wt gru 20, 2022 5:37 am Byłoby to wskazane w związku z promocją winylowego wydania TNOTB z tym utworem właśnie. Jednak nie zrobili tego w 1998 roku, więc zdziwiłbym się gdyby zrobili to teraz.