Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE

Post autor: wojczi »

Na maidenfans twierdzą że wczoraj na próbie były 3 piosenki zagrane: Moonchild, Can I Play With Madness i Alex
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

A nie Heaven Can Wait, CIPWM i Alexander?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

MaidenFan pisze: sob maja 27, 2023 11:08 am A nie Heaven Can Wait, CIPWM i Alexander?
Moonchild rzekomo też był :shock: Ponoć tego Alexa nagrali, więc może dostaniemy audio.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Xardas2309
-#Invader
-#Invader

Post autor: Xardas2309 »

Jak mówiłem że podejrzewam moonchild na rozpoczęcie lub bis to mnie wyśmiano. A tu proszę.

Takim rozpoczęciem nie pogardzę. Moonchild na intro ALEKS może na rozpoczęcie bisow.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeżeli typ nie trolluje (a to jest ten, który wstawił zdjęcia z wewnątrz areny), to chyba nici z układu 5-5-5. Moonchild dla mnie jest tu bez sensu, oczywiście z wielką chęcią go przyjmę, ale w życiu bym go nie podejrzewał o powrót na tę trasę. CIPWM żenada.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

wojczi pisze: sob maja 27, 2023 10:52 am Na maidenfans twierdzą że wczoraj na próbie były 3 piosenki zagrane: Moonchild, Can I Play With Madness i Alex
Jak Moonchild bardzo lubie tak średnio mam ochotę słuchać go kolejny raz. CIPWM idealne na wyjście się odlać , trzeciego nie komentuje.
Mam nadzieje ze to trolling bo kompletny bezsens ruszać coś z 7 syna o ile nie jest to Infinite Dreams.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Deleted User 8107

Post autor: Deleted User 8107 »

Kurde ale co 5 wałków z SiT i 2 z Synka, to juz by chyba za dobrze było.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Może Moonchild był jako zabezpieczenie, gdyby CSiT nie wychodził dobrze na otwieracza.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Moonchild pamiętam z Łodzi, i niech tak pozostanie, piszę za siebie :)
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Jak będzie Moonchild to pewnie usłyszymy solo Gersa :facepalm: żeby też coś pograł.

A może Days od future past na otwarcie show, a Moonchild na otwarcie bisów? Takie coś miałoby sens.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

wojczi pisze: sob maja 27, 2023 11:32 am

A może Days od future past na otwarcie show, a Moonchild na otwarcie bisów? Takie coś miałoby sens.
To jedyna sensowna opcja. Przy czym i tak granie tego utworu na tej trasie jest bezsensem per se - choć niewątpliwie przyjemnym.
Scarred pisze: Kurde ale co 5 wałków z SiT i 2 z Synka, to juz by chyba za dobrze było.
Jeżeli z Seventh Sona są aż 2, to już ciężko mi wierzyć w 5 z SiT.

Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

remi pisze: sob maja 27, 2023 11:28 am Może Moonchild był jako zabezpieczenie, gdyby CSiT nie wychodził dobrze na otwieracza.
No to już byłby kur*wa szczyt. Nie wiem czy przypadkiem podobnej sytuacji nie było w 2008 bo z tego co pamietam CSitT był grany na próbach .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

marekkraw pisze: sob maja 27, 2023 11:36 am
remi pisze: sob maja 27, 2023 11:28 am Może Moonchild był jako zabezpieczenie, gdyby CSiT nie wychodził dobrze na otwieracza.
No to już byłby kur*wa szczyt. Nie wiem czy przypadkiem podobnej sytuacji nie było w 2008 bo z tego co pamietam CSitT był grany na próbach .
Wydaje mi się, że od początku w 2008 miało być Aces. Niespodzianką wówczas były kawałki z 7th Sona (bo myśleli, że nie będą robić oddzielnej trasy z Synkiem, ale szybko zdanie zmienili;))
Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Max323 »

Alex i Moonchild wporzo. Madness bym wymienił.
A
B
C
D
E
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Oj tam, trochę disco-metalu dla młodszej części publiki nie zaszkodzi na kilka minut ;)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

No ta, akurat żeby randomy poskakały bo akurat znają.
Deleted User 8107

Ja chyba pójdę spać jutro tak żeby setu nie widzieć, nie chcę się denerwować, wejdę jak wstanę na setlistfm a potem tutaj i zobaczę, czy jest ból dupy o Aleksandra :mrgreen: :wink:

To może byc najlepszy set Maiden od 2008 roku, niech tego nie spierdzielą.
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Scarred pisze: sob maja 27, 2023 12:27 pm

To może byc najlepszy set Maiden od 2008 roku, niech tego nie spierdzielą.

Czy ten set z 2008 do dziś był taki najlepszy to bym polemizował. Tak na dobrą sprawę gdyby nie Rime to średni bym powiedział.
Bardziej mi podszedł ten z 2018.

Co innego wykonanie tych utworów.
Ostatnio zmieniony sob maja 27, 2023 12:35 pm przez marekkraw, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 8107

No, ale wiesz wtedy Moonchild był (niegrany od 88 roku) Powerslave, Rime, Heaven, Wasted mnie się bardzo podobało. Ten z 2018 też był niezły.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W 2008 miało być CSiT, ale Rod uznał, że brzmi za słabo. W sumie jeżeli zespół wtedy nie był w stanie dobrze tego zagrać, to teraz tym bardziej nie jest. Chociaż patrząc po Aces High 2022, oni raczej się tym nie przejmują. Nie wiem tylko, czy wtedy za CSiT weszło Aces High, czy Moonchild.

ODPOWIEDZ