Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Na maidenfans twierdzą że wczoraj na próbie były 3 piosenki zagrane: Moonchild, Can I Play With Madness i Alex
A nie Heaven Can Wait, CIPWM i Alexander?
Moonchild rzekomo też był
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Xardas2309
- -#Invader

Jak mówiłem że podejrzewam moonchild na rozpoczęcie lub bis to mnie wyśmiano. A tu proszę.
Takim rozpoczęciem nie pogardzę. Moonchild na intro ALEKS może na rozpoczęcie bisow.
Takim rozpoczęciem nie pogardzę. Moonchild na intro ALEKS może na rozpoczęcie bisow.
Jeżeli typ nie trolluje (a to jest ten, który wstawił zdjęcia z wewnątrz areny), to chyba nici z układu 5-5-5. Moonchild dla mnie jest tu bez sensu, oczywiście z wielką chęcią go przyjmę, ale w życiu bym go nie podejrzewał o powrót na tę trasę. CIPWM żenada.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jak Moonchild bardzo lubie tak średnio mam ochotę słuchać go kolejny raz. CIPWM idealne na wyjście się odlać , trzeciego nie komentuje.
Mam nadzieje ze to trolling bo kompletny bezsens ruszać coś z 7 syna o ile nie jest to Infinite Dreams.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
-
Deleted User 8107
Kurde ale co 5 wałków z SiT i 2 z Synka, to juz by chyba za dobrze było.
Może Moonchild był jako zabezpieczenie, gdyby CSiT nie wychodził dobrze na otwieracza.
Moonchild pamiętam z Łodzi, i niech tak pozostanie, piszę za siebie 
Jak będzie Moonchild to pewnie usłyszymy solo Gersa
żeby też coś pograł.
A może Days od future past na otwarcie show, a Moonchild na otwarcie bisów? Takie coś miałoby sens.
A może Days od future past na otwarcie show, a Moonchild na otwarcie bisów? Takie coś miałoby sens.
To jedyna sensowna opcja. Przy czym i tak granie tego utworu na tej trasie jest bezsensem per se - choć niewątpliwie przyjemnym.
Jeżeli z Seventh Sona są aż 2, to już ciężko mi wierzyć w 5 z SiT.Scarred pisze: Kurde ale co 5 wałków z SiT i 2 z Synka, to juz by chyba za dobrze było.
No to już byłby kur*wa szczyt. Nie wiem czy przypadkiem podobnej sytuacji nie było w 2008 bo z tego co pamietam CSitT był grany na próbach .
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Wydaje mi się, że od początku w 2008 miało być Aces. Niespodzianką wówczas były kawałki z 7th Sona (bo myśleli, że nie będą robić oddzielnej trasy z Synkiem, ale szybko zdanie zmienili;))
Oj tam, trochę disco-metalu dla młodszej części publiki nie zaszkodzi na kilka minut 
No ta, akurat żeby randomy poskakały bo akurat znają.
-
Deleted User 8107
Ja chyba pójdę spać jutro tak żeby setu nie widzieć, nie chcę się denerwować, wejdę jak wstanę na setlistfm a potem tutaj i zobaczę, czy jest ból dupy o Aleksandra
To może byc najlepszy set Maiden od 2008 roku, niech tego nie spierdzielą.
To może byc najlepszy set Maiden od 2008 roku, niech tego nie spierdzielą.
Czy ten set z 2008 do dziś był taki najlepszy to bym polemizował. Tak na dobrą sprawę gdyby nie Rime to średni bym powiedział.
Bardziej mi podszedł ten z 2018.
Co innego wykonanie tych utworów.
Ostatnio zmieniony sob maja 27, 2023 12:35 pm przez marekkraw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 8107
No, ale wiesz wtedy Moonchild był (niegrany od 88 roku) Powerslave, Rime, Heaven, Wasted mnie się bardzo podobało. Ten z 2018 też był niezły.
W 2008 miało być CSiT, ale Rod uznał, że brzmi za słabo. W sumie jeżeli zespół wtedy nie był w stanie dobrze tego zagrać, to teraz tym bardziej nie jest. Chociaż patrząc po Aces High 2022, oni raczej się tym nie przejmują. Nie wiem tylko, czy wtedy za CSiT weszło Aces High, czy Moonchild.